Inlägget gjort

Optimal cellfunktion

Under veckoslutet var vi i Stockholm på en kurs i Optimal cellfunktion. Föreläsaren var professor Elena Krasilnikova från Rigas universitet. Hon är expert inom sitt område och förmedlade sin kunskap om cellernas biokemi i samband med kroppens matsmältning.

Återigen blev vi påminda om att vår kropp är fantastisk och att den bör ses som en helhet.

Att blåbär är bra för oss känner vi alla till. Blåbär och andra färgglada bär innehåller polyfenoler (antioxidanter) Äter vi en kopp blåbär/dag är det jätte bra men…… Om vi saknar goda tarmbakterier framförallt lactobacillus kan inte kroppen ta upp polyfenolerna. Alltså är en god bakterieflora i vår tarm mycket viktig och intressant!!

Inlägget gjort

Ny forskning om tarmbakterier

Nu har forskare kommit fram till att de probiotiska tillskotten förändrar de kemiska ämnena som produceras i tarmen. De har upptäckt att effekten av probiotika är olika mellan individer och att hälsoeffekter beror på hur tarmfloran ser ut och vilka bakterier som finns där.

Kanske vi i framtiden utvecklar individuella probiotika???

Det är så otroligt viktigt att vi har en bra tarmflora!

https://www.epochtimes.se/Forskning-avslojar-vad-probiotika-gor-i-tarmen

Inlägget gjort

Temakväll om mjölksyrning 25.9!

Temakväll om mjölksyrning. Vi träffas på Din Hälsa tisdag 25.9 kl. 18-19.30

Vi berättar kort om mjölksyrningens historia och varför det är så populärt och nyttigt! Vi visar i praktiken hur det går till och lottar ut 2 st burkar mjöksyrade grönsaker.

Pris: 10€

Plats: Din Hälsa, Skillnadsgatan 15. Anmäl er till Margaretha 0400243543 eller Elin 0407277002 eller via email info@dinhalsa.fi

Inlägget gjort

Kurs – Varför blir vi sjuka?

Vi håller en kurs på MBI med start 6.9.2018 under rubriken Varför blir vi sjuka?

Vilka är ”bovarna” som förstör vår hälsa? Varför är vi trötta? Varför fungerar inte min mage? Varför blir jag så ofta förkyld?
Under kursen kommer vi att beröra näringslära, vitaminer/mineraler, matsmältning, tarmens betydelse, syra-bas balans,hudens betydelse, kemikalier, tillsatsämnen mm.
Kursen består av föreläsningar och diskussioner. Innehållet kan till en del formas efter deltagarnas intresse och behov.

Är du intresserad, anmäl dig via MBI Raseborg.

Länk till anmälan: https://opistopalvelut.fi/raseborg/course.php?l=sv&t=9140