Publicerad den

Vad är detox?

En detox kur syftar till att rensa ut slaggprodukter som vi samlar på oss då vi stressar, äter mediciner och processad mat, dricker mycket kaffe eller utsätts för föroreningar av olika slag. Många av de slaggprodukter som finns i kroppen bildas i tarmen. Om de inte rensas ut så kan de läcka vidare ut i blodet och belastar hela kroppen.

Därför är det smart att göra någon slags detox kur en eller två gånger per år.
Har du problem med uppblåst mage, känner dig trött, hängig eller stela leder. Då kan det vara dags att göra en kroppsrening. Efter du gjort en detox kan du känna dig piggare, gladare, få mer energi, bättre mag- tarmfunktion, bättre sömn. När vi äter mycket gröna grönsaker som spenat, gurka avokado, selleri, persilja, även bär och frukter hålls vårt ph värde i kroppen på en bra balans. I en frisk kropp med ett bra ph värde trivs inte bakterier, virus och parasiter.
Efter kvällens diskussion om olika detox pogram kom vi överens om att alla är individer och olika sätt att detoxa passar oss olika.

Kvällens kanske favorit detox kur var att börja dricka ett glas citron vatten varje morgon på tom mage i 2 veckors tid. Pröva du med! Ett annat bra tips är att dricka en grön drink varje dag. Här är kvällens recept på grön drink som vi bjöd på. Sallad, selleri, persilja , vindruvor och äpple mixade ihop och ekologiska skall gärna råvarorna vara😊
Vill man inte mixa olika grönsaker själv kan man alltid köpa olika grönpulver att blanda i sin smoothie. 😉
Lycka till!